اگر می خواهید چیزی یاد بگیرید به دو نوع دانش احتیاج دارید: یکی در مورد موضوع مورد نظر مثل ریاضی، تاریخ یا برنامه نویسی، و دیگری در مورد نحوه ی یادگیری.
توانایی یادگیری یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده ی موفقیت شما در زندگی خواهد بود،
شما برای اینکه در درازمدت موفق باشید باید در طول زمان مهارت های جدیدی به مهارت های قبلی خود اضافه کنید.
در نظر داشته باشید که درک ما از خودمان تاثیر زیادی روی نوع نگرش دیگران دارد زیرا آدم ها همان طوری راجع به ما فکر می کنند که ما در مورد خودمان فکر می کنیم. در این بین عوامل زیادی وجود دارند که تحت کنترل ما هستند و می توانیم با رعایت آن اعتماد به نفس مان را بالا ببریم.
اعتماد به نفس یک جور طرز فکر مثبت راجع به خودتان و تواناییهایتان است و درست همان موقعی که همه چیز به هم میریزد، میتواند به فریادتان برسد و به شما کمک کند تا در برابر مشکلاتتان قوی باشید. بزرگترین و موفقترین آدمهایی که میشناسیم هم گاهی اوقات دچار کمبود اعتماد به نفس میشوند. برای تقویت اعتماد به نفس، مثل هر توانایی و مهارت دیگری باید تمرین داشته باشید تا بتوانید آن را مدیریت کنید، اما وقتی بتوانید خودتان افسار را به دست بگیرید، پیشرفت میکنید و زندگیتان از این رو به آن رو میشود.
در پاسخ به این سوال که چرا کتاب خواندن مفید است و اهمیت کتاب خواندن در چیست باید بگوییم که کتاب قرار است به بهبود کیفیت زندگی ما کمک کند. بهتر است به آن به چشم یک کالای لوکس نگاه نکنید، کالایی که هیچ وقت هم پولی برای خریدنش ندارید! پیش از آنکه به این فکر کنیم که چه کتابهایی بخوانیم بهتر است به نوع نگاهمان به کتاب توجه کنیم.
پس لطفا با خوردن یک پیتزای کمتر، کتاب بخرید و به آن به عنوان ابزاری برای افزایش آگاهی های خود نگاه کنید. شک نکنید این افزایشِ آگاهی، منجر به بهبود کیفیت زندگی تان خواهد شد. قبل از هر چیزی، کیفیت زندگی ما تابعی از افکار ماست.
امروزه وسایل ارتباطی بر زندگی انسان ها سایه افکنده است، این وسایل مانند چاقوی دو لبه ای است که میتواند نقاط مثبت و منفی داشته باشد. یکی از آسیب های فضای مجازی در این خصوص آسیب پذیر بودن سلامت روانی کودکان و نوجوانان است. با توجه به اینکه شبکه های اجتماعی کودکان و نوجوانان پرتحرک را از جمع های دوستانه خود جدا کرده است، کم کم سر و کله افسردگی اضطراب و عزت نفس نیز در آنها نیز پیدا می شود. کودکان و نوجوانان به دلیل موقعیت سنّی خود تمایل بیشتری به تکنولوژی های مدرن و فضای مجازی دارند و میزان تاثیر پذیری آنها نیز از پدیده های اطراف خود در این سنین بیشتر است.
ابوریحان بیرونی را بزرگترین دانشمند مسلمان و یکی از بزرگترین دانشمندان ایرانی در همه اعصار میدانند. همینطور او را پدر علم انسانشناسی و هندشناسی نیز میدانند.
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی در 14 شهریور 352 خورشیدی (29 ذیقعده 362 قمری برابر 5 سپتامبر 973 میلادی) در حوالی خوارزم متولد شد. سالهای اول زندگی را در خوارزم به تحصیل علوم گذرانید و مدتی در خدمت مامونیان خوارزم بود تا آن که به مسافرت پرداخت. در ابتدای سفر چند سالی را در جرجان (در جنوب شرقی دریای مازندران) در خدمت شمس المعالی قابوس وشمگیر گذرانید و کتاب آثار الباقیه را در آنجا به نام قابوس به سال 390 هجری تالیف کرد. این کتاب از گاه شماری و جشنهای ملل مختلف سخن می گوید.
انسانها هر روز با تصمیمهای کوچک و بزرگ بسیاری روبرو هستند. برخی از این تصمیمها ساده و برخی پیچیده و سرنوشت سازاند. با این حساب یادگیری اینکه چطور تصمیمهای سخت بگیریم اهمیت بسیاری دارد. در این مطلب با روشهای علمی برای تصمیم گیری در شرایط سخت آشنا میشوید.
به طور معمول هر فرد بالغ در طول روز ۳۵ هزار تصمیم مختلف میگیرد. با کمی حساب و کتاب متوجه میشوید که یعنی هر ساعت ۲ هزار بار تصمیم میگیرید و هر دو ثانیه یک تصمیم جدید گرفته می شود. از این بین برخی از تصمیمها سادهاند مثل کلیک کردن روی لینک یا نوشیدن قهوه و برخی هم بسیار اهمیت دارند مثل انتخاب رشته یا قبولی در رشته مورد علاقهتان در کنکور.
جستجو در گوگل ترفندهای بسیاری دارد که از طریق آنها میتوان نتایج بهتری در جستجو بدست آورد. در ادامه مطلب به شما آموزش میدهیم که چطور در گوگل بهتر جستجو کنید و به نتایج دقیقتر و درستتری برسید.
یکی از اولین نکات و توصیهها در جستجوی گوگل قرار دادن کلمات در گیومه یا علامت نقل قول انگلیسی است. با این کار به موتور جستجوی گوگل دستور میدهید که آن کلمه یا عبارت را حتما در نتایج قرار بدهد. برای مثال عبارت کنکور سراسری ایران ۱۳ هزار و ۶۰۰ نتیجه را به شما نشان میدهد، اما وقتی ایران را داخل گیومه قرار میدهید، به این صورت: کنکور سراسری “ایران”، این مقدار به تعداد ۱۲ هزار و ۵۰۰ مورد کاهش پیدا میکند. پس در این مثال با توجه به اینکه کلمه ایران برای ما مهم بود دست کم هزار مورد حذف شد و جستجو ساده تر شد.
داشتن تمرکز یکی از مهم ترین پایه های یادگیری است. متاسفانه تعداد زیادی از دانش آموزان به علت داشتن عدم تمرکز سر کلاس قادر به یادگیری نیستند و همین امر موجب عقب افتادن از درس ها و افت تحصیلی در دانش آموز می شود که تاثیرات مخربی را در آینده فرزند شما خواهد داشت. در ادامه مطلب شما را با چگونگی افزایش تمرکز در دانش آموزان آشنا خواهیم کرد.
بیشتر دانش آموزان با آن که با دقت و تمرکز سر کلاس درس حاضر می شوند، اما در موقع تدریس معلم پس از چند دقیقه حواسشان کاملاً پرت می شود و زمانی هم که به خود می آیند چند دقیقه ای از وقت کلاس گذشته است، درحالی که آنها ذهن خود را با افکار پراکنده مشغول کرده بودند.
شاید در میان اطرافیان دیده باشید که برخی افراد، بخصوص میانسالان و سالمندان، توجه دقیق و موشکافانه به نوع تغذیه و خورد و خوراک خود دارند و اغلب به دنبال غذاها یا نوشیدنیهایی هستند که برای ارتقای حافظه و تقویت مغز موثر باشد. سوال اینجاست که آیا واقعا مواد غذایی میتوانند بر ارتقای توان مغز تاثیرگذار باشند؟
برنامهریزی تغذیهای و خوردن هوشمندانه انواع خاصی از غذاها عملکرد مغز را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند در افزایش ضریب هوشی، بهبود خلق و خو، افزایش خلاقیت و توان ذهنی نقش بسزایی داشته باشد.
اولویت اصلی برای داشتن مغز و ذهن پویا را خوردن صبحانه است، صبحها پیش از ترک منزل فقط به خوردن چای اکتفا نکنید. در این وعده، حتما غذاهای تهیه شده از غلات سبوس دار بخورید، زیرا قندها در این غذاها آهستهتر درجریان خون منتشر میشوند و دیرتر احساس گرسنگی میکنید و کاهش سطح انرژی در بدنتان دیرتر اتفاق میافتد.
در دوران جمعبندی باید دروس را در فاصله زمانی کوتاهی مطالعه کنید. تاکنون سعی میکردید هر درسی را که بلد نیستید یا نخواندهاید، دوباره مطالعه کنید، اما در فرصت یکی دو ماهه تا کنکور، انجام این کار امکان پذیر نیست. در این دوره، مطالعه شما باید انتخابی باشد و مباحثی را که در بودجهبندی سؤالات کنکور ارزش سؤالی بیشتری دارند مدّ نظر قرار داده و مباحثی را که دشوارند و تسلّط بر آنها به سختی به دست میآید، از برنامه مطالعاتی خود خارج کنید؛ در واقع، در دوره جمعبندی، وقت و زمان به شما میگوید که چه تکالیفی را باید انجام دهید و چگونه باید انجام دهید. در این دوره، روش مطالعاتی، تکنیک مرور دروس، برنامهریزی و نحوه بهرهگیری شما از منابع مطالعاتی، در مقایسه با دورههای قبل، تغییر میکند.
شروع دوره جمعبندی برای دانشآموزان و فارغ التحصیلان و گروههای مختلف، که در سطح آمادگی گوناگونی قرار دارند، و شیوه و سبک مطالعاتی هر داوطلب با داوطلب دیگر، تا حدودی متفاوت است. ما نمیتوانیم به شما داوطلبان بگوییم که چگونه و به چه شیوهای مطالعه کنید. دوران جمعبندی نیز همان طور است و هر داوطلب باید، با توجه به توان و خصوصیات مطالعاتیاش، یک برنامه جمعبندی مناسب را برای خود تدارک ببیند؛ به عنوان نمونه، آرزو، به عنوان داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی، در درس شیمی ضعیف است و در دوره جمعبندی سعی میکند تا مباحثی از این درس را که قبلاً مطالعه نموده است، چندین بار مرور، تستزنی و سپس رفع اشکال نماید، اما مریم سعی میکند تا در دوره جمعبندی، بیشتر وقت خود را روی تستزنی سرعتی و رفع اشکالهای تستی خود قرار دهد؛ زیرا او در تست زنی ضعیف است.